Hoe verhuis u uw internetabonnement binnen Brussel ?

5/05/2022 - Grégoire Bourguignon - Edit 29/09/2022 - 1089 keer gezien

In Brussel zijn sommige internetoperatoren niet in alle gemeenten beschikbaar. Hier leest u hoe u uw internet binnen Brussel kunt verplaatsen.

Als u binnen Brussel verhuist, moet u één ding controleren : is uw internet-, tv- en telefoon provider beschikbaar op uw nieuwe adres ?

In Brussel dekken de kabeloperatoren immers niet dezelfde gemeenten. Internet- en tv-operators verschillen per Brusselse gemeente. Op 1000 Brussel is dat bijvoorbeeld de operator Telenet. Maar om 1050 Elsene is het de operator VOO.

Het is dus niet altijd mogelijk om dezelfde internetoperator te behouden bij het verhuizen van je internetverbinding binnen Brussel.

Je internetabonnement verhuizen of van internetprovider veranderen in Brussel ?

Dit zijn de Brusselse gemeenten die onder elke kabeloperator vallen :

Telenet VOO
1000 Brussel 1050 Elsene (behalve Louizawijk)
1020 Laken 1060 Sint-Gillis
1050 Elsene Louizawijk 1140 Evere
1070 Anderlecht 1150 Sint-Pieters-Woluwe
1080 Sint-Jans-Molenbeek 1160 Oudergem
1120 Neder-over-Heembeek 1180 Ukkel
1130 Haren
1170 Watermaal-Bosvoorde
1210 Sint-Joost-ten-Node
1030 Schaarbeek
1040 Etterbeek
1081 Koekelberg
1082 Sint-Agatha-Berchem
1083 Ganshoren
1090 Jette
1190 Vorst

Als je verhuist van een gemeente die onder Telenet valt naar een andere gemeente die onder Telenet valt, dan kan je Telenet vragen om je huidige internet- en tv-abonnement te verhuizen naar je nieuwe adres. U neemt de modem en de decoder mee en een monteur zal ze aansluiten op uw nieuwe adres. Idem van een VOO-gemeente naar een andere VOO-gemeente.

Als je verhuist van een gemeente die valt onder Telenet naar een gemeente die valt onder VOO, of omgekeerd, dan kan je je huidige internet- en tv-abonnement niet verhuizen naar je nieuwe adres. Je moet bij Telenet (gratis) opzeggen en een nieuw VOO-abonnement bestellen (of omgekeerd). U moet het modem en de decoder terugbezorgen bij uw oude operator. Een monteur van de nieuwe operator komt naar je nieuwe adres om nieuwe modems en decoders te installeren.

Profiteer van uw verhuizing binnen Brussel om internetprijzen te vergelijken

Verhuizen binnen Brussel is ook een gelegenheid om de prijzen van wifi-internetabonnementen in Brussel te vergelijken en van operator te veranderen.

Inderdaad, naast Telenet en VOO zijn er ook Proximus, Scarlet, Orange en EDPnet die je wifi-internet kunnen aanbieden voor een lagere prijs, en een betere wifi-internetverbinding op je nieuwe adres in Brussel.

Wanneer je van internet- en tv-operator verandert, kan je nieuwe operator je oude operator automatisch beëindigen. Geef hiervoor in de laatste stap van uw bestelling uw Easy Switch ID-nummer op (dit staat vermeld op de internetfacturen van uw vorige operator).

Wij wensen u een goede verhuizing in Brussel !

Het team van de site Internet in Brussel

Selecteer je nieuwe gemeente en vergelijk internetprijzen